MENU

Les âmes perduesLÂP en TRANSLAB

Vier multi-getalenteerde spelers duiken diep in het cabaret van het begin van de 20ste eeuw. Nooit was highbrow zo populair en lowbrow zo elitair. De kunstwereld omarmde het entertainment van de nachtclubs en omgekeerd (en dat mag ook letterlijk genomen worden). Politieke, sociale en sensuele satire werd er bedwelmd met de geur van eau-de-cologne. Poulenc schreef een hommage aan Piaf, Britten vegeteerde ‘s nachts in de Berlijnse cabarets, Klaus en Erika Mann’s Pfeffermühle was een vrij podium voor de ziel.
Maar in Les Âmes perdues geen historische reconstructie van deze roemrijke periode, geen nostalgisch gezwets! Meer nog dan het repertoire, neemt het ensemble over wat toen populair was en zijn glans niet verloor. Satire, auto-ironie en parodie vermengen zich met intensiteit, oprechtheid en authenticiteit. Dat recept is tijdloos. Eh oui, zeitlos!

Les Âmes perdues opent voor u opnieuw zijn café-theater… café-concert… café-chantant… Afin, u kiest maar. Stift uw lippen, pareer uw pailletten, poeder uw neus, voor een eigengereid tekstueel muziekstuk waarin verschillende stijlen, tijdperken en verhaallijnen met elkaar de dans inzetten. Inconsistent en toch coherent, want dat is nu eenmaal het voordeel van cabaret. Et puis dansez! Want de enige zekerheid is de onzekerheid van morgen.

Les âmes perdues is een TRANSLAB productie van Muziektheater Transparant in samenwerking met Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

CONCEPT & UITVOERING: LÂP - ISAAK DUERINCK, NAOMI BEELDENS, ALEXANDRA OPPO, EWOUT LEHOUCQ |
COACHING & REGIE: WOUTER VAN LOOY | PRODUCTIE: RUTH SARENS | TECHNIEK & LICHTONTWERP: ANNE VAN ES | KOSTUUM: 113 Maison

Met werken van o.a. Francis Poulenc, Kurt Weill, Mischa Spolianksy, Friedrich Hollaender, Edith Piaf, Jacques Brel, Madeleine Dring, Bertolt Brecht, ...

Foto's © Koen Broos